Karalábés zöldborsófőzelék

  • 2018.02.07.
  • 2

Amióta az eszemet tudom, ez a főzelék a család nagy kedvence. Ha választani lehetett a "sima" zöldborsó- és a karalábés zöldborsófőzelék közül, akkor borítékolható volt, hogy utóbbira szavazunk. :) Mert előbbit is nagyon szeretjük, de azért zsenge karalábéval egészen más. Én most rántott hús mellé készítettem, de jól illik natúr sültekhez, fasírthoz, vagy bármihez, amihez passzol egy finom főzelék. ;)Hozzávalók 4-6 személyre:40 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)2 nagyobb karalábékis csokor petrezselyem 3 ek. olaj2-3 ek. lisztsócukor (ízlés szerint)A meghámozott karalábét félbe vágjuk, majd 0,5 cm vastag hasábokra daraboljuk. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, kevés sóval ízesítjük és félpuhára főzzük.
Közben a borsót a felhevített olajon ledinszteljük. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
A karalábét leszűrjük -levét felfogjuk- és a borsóhoz keverjük.
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, lehintjük liszttel és átforgatjuk.
Állandó keverés mellett felengedjük annyi főzőlével, hogy elérje a tetszőleges állagot. Felforraljuk, ha kell, kevés sóval és cukorral ízesítjük. Rántott hús, vagy natúr sültek mellé kínáljuk.A receptet a Kifőztük januári számában is megtaláljátok. :)