♥ Segítsüti 2017. ősz - Csokoládés-pisztáciás cantucci

  • 2017.09.25.
  • 1

Ma kezdődik az őszi Segítsüti sütilicit! :) Immár negyedik alkalommal lehetek aktív részese ennek a csodás kezdeményezésnek, mely egyszerre megtisztelő, felemelő, szívmelengető és roppant izgalmas. A Segítsüti sütilicit gasztrobloggerek jótékonysági akciója, rászoruló gyermekek támogatására. Idei támogatottunk a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért. Hogy kik is a Kacifántosok? A Kacifántosok sérült, fogyatékkal élő gyermekek. Az ő szüleik hívták életre az alapítványt azért, hogy gyermekeik számára létrehozhassanak egy olyan közösséget, ahol a gyerekek megkaphatják mindazt, amit a jelen oktatási rendszertől sajnos nem kaphatnak meg. Megálmodták a Zugolydát, ahol ezek a csodás gyerekek egyszerre és együtt játszhatnak, tanulhatnak, s olyan fejlesztésben lehet részük, mi egyedi és számukra a legmegfelelőbb. Céljuk a sajátos nevelési igényű gyermekek komplex fejlesztésének és nappali ellátásának biztosítása, a kacifántos gyerekeket nevelő családok összefogása. Hogy később, ezek a gyerekek felnőve, a szükséges támogatás mellett, igényeikhez és lehetőségeikhez mérten, önállóan, de egy közösség részeként élhessenek.A liciten befolyt összeget fejlesztő eszközökre, játékokra és funkcionális berendezési tárgyakra szeretnénk fordítani.A süteményekre mától -2017. szeptember 25-én megjelenésük időpontjától a sütiárverés/licitek menüpont alatt- lehet licitálni. A licitáláshoz nem kell más, csak egy egyszerű regisztráció. Aki már korábban regisztrált, nem kell ismét megtennie. Az elfelejtett jelszó problémája könnyen orvosolható a belépési oldalon. :) Az árverés 2017. szeptember 28-án 16:00-kor zárul. A nyertes az lesz, aki a legmagasabb összeget ajánlja az adott süteményért az árverés végéig. A nyertesekkel történt egyeztetés után természetesen frissen készített sütemények kerülnek majd postázásra/átadásra. :)Csokoládés-pisztáciás cantucciHozzávalók kb. 36 db-hoz:30 dkg sima liszt7,5 dkg holland kakaópor1 tk. sütőporcsipet só3 tojás25 dkg cukor6 dkg vaj1 kk. vaníliapor20 dkg jó minőségű étcsokoládé apróra vágva10 dkg pörkölt pisztáciaA cukrot a vajjal egy tálban kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a vaníliaport és a sót, majd a tojásos keverékhez adva összeállítjuk a tésztát.Belegyúrjuk a csokoládét és a pisztáciát, majd a tésztát két részre osztjuk és egyenként ~5 cm átmérőjű rúddá sodorjuk.A rudakat ütőpapírral bélelt tepsire fektetjük -köztük helyet hagyva-, tetejüket kissé ellapítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd éles késsel 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket fektetve a tepsire rendezzük, majd 160°C-os sütőben további ~15 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kihűtjük. Jól záródó dobozban két hétig is eláll, ha addig el nem fogy. :)Tejbe, teába, vagy tetszés szerinti itókába mártogatva fogyasztjuk.