Csirkemájas golyó bulgurral

  • 2017.09.10.
  • 4


Mostanában sokszor készítek ehhez hasonló "gombócokat" ebédre. Eddig inkább zöldségekkel és darált hússal kísérleteztem, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam, milyen lehet csirkemájból valami hasonlót kisütni. :D Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert elég kiadósak, egyszerűek és jópofa, ahogy a kis gombócok ott üldögélnek a tányéron. :) A fűszerkeverék helyett használhatjuk kedvenc fűszereinket. A májhoz igen jól illik például a majoránna, kakukkfű, oregánó... Bevallom, elsőre én is mindig a majorannáért nyúlok a polcon, ha csirkemájat készítek. Most viszont úgy gondoltam újítok kicsit. :) Bátran variáljunk, mert igen jó dolgok "kerekednek" ki belőle. :DHozzávalók 4 személyre:20 dkg bulgur50 dkg csirkemáj1 ek. pástétom fűszerkeverék2 gerezd fokhagyma2 tojássóTovábbá:zsemlemorzsaA bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A csirkemájat megtisztítjuk, felkockázzuk, forró vízben 2-3 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.
A bulgurt, a csirkemájat, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel együtt késes aprítóban összedolgozzuk. Belekeverjük a tojásokat.
10 perc pihentetés után a masszából ~4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, majd bő, közepesen forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Sült burgonyát és joghurtos salátát kínálunk mellé.A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)