Málnás-citromos morzsatorta

  • 2017.07.07.
  • 0

Na ezért a süteményért akármekkora kánikulában hajlandó vagyok/leszek bekapcsolni a sütőt. :D Nagy kedvenc lett nálunk. :) A "piskóta" szaftos és puha, a citrom klasszul kiemeli a málna zamatát és a tetején a ropogós morzsa... ♥ Ha valami csoda folytán több napot kibírna, még akkor is puha marad a tésztája. Igaz, akkorra a morzsa is kissé megpuhul a tetején, de ez mit sem változtat azon, hogy nagyon finom. :) Ez utóbbi -mármint, hogy több napig puha marad- tesztelve, mivel a nagy kánikulában persze a süti sem fogy olyan sebességgel. :D A recept eredetijét itt találjátok. Én csak nagyon-nagyon picit módosítottam rajta. :)Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:A tésztához:11,5 dkg vaj (szoba-hőmérsékletű)20 dkg cukor2 nagy tojás22,5 dkg tejföl27 dkg sima liszt1 csomag sütőpor (12 g)1/3 kk. só2 nagy citrom leve1 citrom reszelt héja35 dkg málna (lehet fagyasztott is)kevés vaj és zsemlemorzsa a formához A morzsához:11,5 dkg vaj (szoba-hőmérsékletű)10 dkg cukor13,5 dkg sima liszt1/2 citrom reszelt héjaA tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és alaposan elkeverjük. Egy tálkában elvegyítjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a vajas keverékhez adjuk és simára dolgozzuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az egészet jól átkeverjük.A tésztát vajazott, morzsával hintett formába öntjük és szépen elegyengetjük.A tetejére szórjuk a málnát.A morzsás réteghez a vajat a liszttel, a cukorral és a citromhéjjal elmorzsoljuk, majd a málna tetején egyenletesen elosztjuk.180 °C-ra előmelegített sütőben ~55 perc alatt -tűpróbával ellenőrizzük- készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, ezután szeleteljük. Porcukorral hintve tálaljuk.