Kávés tönkölykeksz

  • 2017.07.22.
  • 7

Végre felavattam a kekszkészítő készletet! :D Oltári jópofa. Azt hiszem ezután többször lesz keksz nálunk. Pláne, ha kicsit enyhül a kánikula. Bár ha az ember reggel nekilát -már amennyiben van a nap kezdetén szabad fél órája-, akkor még a nagy melegek előtt el is készülünk vele és a reggeli kávé mellé már ehetjük is a kekszet. :)
Hozzávalók ~50 db-hoz:46 dkg fehér tönkölyliszt2 ek. étkezési keményítő14 dkg porcukor12 dkg olvasztott vaj1 tojás1 tk. sütőpor1 ek. őrölt kávécsipet sóA száraz hozzávalókat tálba mérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, vajat és összeállítjuk a tésztát.
Hűtőben pihentetjük ~10 percet, majd a kekszkészítőbe adagoljuk és tiszta, száraz tepsire, tetszőleges mintával megformázzuk a kekszeket.
170°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kekszeket még melegen levesszük a tepsiről; hűlni hagyjuk. Kávé, tea mellé kínáljuk.A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)