Gyümölcsös fagylalttorta

  • 2017.06.21.
  • 9

Az ilyen meleg nyári napokon nincs is jobb, egy kis házi fagyinál. :) Én most torta formába "öntöttem". Az alapja a tiramisu főzött krémje lett. Mert szeretjük és mert roppant egyszerű. :D Már javában terem a málna. A ribizli is kitett magáért az idén. Epret pedig párom szüleitől kaptunk. :) Én nem nagyon tudtam várni a szeleteléssel, ezért a torta közepe még kicsit fagyosabb volt, de azért megküzdöttem vele. :D A lényeg, hogy finom. ...és hideg. Ami ilyen melegben legalább ugyanolyan fontos szempont. :D Hozzávalók egy ~16 cm-es magasfalú formához:8 dkg vajas keksz darálva4 dkg olvasztott vaj4 nagy tojás6 ek. cukor1 vaníliarúd kikapart magja50 dkg mascarpone2 ek. porcukor 2 marék eper2 marék málna2 marék ribizliA kekszet a vajjal elkeverjük és a formába szórjuk. Elegyengetjük, lenyomkodjuk. A forma oldalát belülről sütőpapírral béleljük.A tojásokat a cukorral elhabarjuk, vaníliával ízesítjük. Gőz fölött -óvatosan, nehogy a tojás kicsapódjon-, állandó keverés mellett felfőzzük a krémet. Ha kész, hűlni hagyjuk.A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a főzött krémet és simára dolgozzuk.A kekszes alapra 1 marék epret rendezünk, majd rákanalazunk egy adag krémet. Elegyengetjük, hogy ne maradjon közte levegőbuborék. Elrendezzük rajta a második marék epret, ezt is krémmel borítjuk. Majd hasonlóan járunk el a málnával és ribizlivel.
Az így elkészített "tortát" mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.Fogyasztás előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből. Tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük.