Brokkolis-csirkés penne

  • 2017.06.01.
  • 1

Ez egy igazán könnyű, gyors nyári ebéd. :) Az apropója, hogy néhány napja nagyon szép, friss brokkolit láttunk a zöldségesnél. Nem voltak igazán nagyok, de annyira szép színük volt és olyan régen ettünk már, hogy muszáj volt hazahozni egyet. :D A méretéből kifolyólag hirtelen nem is tudtam, hogy mit készítsek belőle... Ahogy kutakodtam a szakácskönyvek és receptújságok között, rátaláltam erre a klassz tésztás fogásra; pici módosítással el is készült. Az eredeti receptben a csirkemellet egyben sütik és később kockázzák fel. Úgy is biztosan nagyon finom, de így egyrészt kis időt is spóroltam -no nem, mintha ennél a fogásnál erre nagy szükség lenne :)-, másrészt jobban szeretem, ha a húsfalatkák minden oldala klasszul meg van pirulva. ;) ...és került bele egy kis húsos szalonna is. :DHozzávalók 4 személyre:1 nagy csirkemellfilé10 dkg füstölt húsos szalonna2 gerezd fokhagyma1 közepes brokkoli40 dkg durum penne10 dkg reszelt sajt~3 dl tejszínsóborsszerecsendió1 ek. vajA brokkolit 5-6 részre vágjuk és forrásban lévő enyhén sós vízben ~5 perc alatt félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd kisebb rózsákra szedjük. Melegen tartjuk.A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.A csirkemellet "falatnyi" darabokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felmelegítjük a vajat és lesütjük rajta a húsos szalonnát. Rátesszük a csirkemell-kockákat, majd minden oldalukon aranybarnára pirítjuk. Lefedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és kevergetve addig sütjük, míg a fokhagyma illatozni kezd.A húst és szalonnát kiszedjük a serpenyőből, melegen tartjuk. A visszamaradt szafthoz adjuk a tejszínt, közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sajtot és addig kevergetjük, míg az teljesen fel nem olvad és a mártás besűrűsödik. Ízesítjük szerecsendióval.A kész mártásba forgatjuk a húst, tésztát, brokkolit és az egészet összemelegítjük. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk.