Áfonyás croissant-felfújt

  • 2017.05.21.
  • 2

A múltkori fellángolás óta már többször készült itthon croissant. Most legutóbb -valami csoda folytán- megmaradt néhány darab. :D Fel is lehetett volna frissíteni őket, vagy csinálhattam volna belőlük valami melegszendvicsfélét, mégis inkább édesség kerekedett belőlük. :) A felfújt teteje jó ropogós lett, belül pedig krémes és fanyarkásan édes az áfonyadzsemtől. Persze másféle dzsemmel is készíthetjük, amilyet csak szeretünk. :) Hozzávalók egy 16 cm-es kapcsos tortaformához:5 db kissé szikkadt croissant2 dl tejszín2 tojás3 ek. cukor1/2 kk. vaníliapor4-5 ek. áfonya dzsemkevés vaj a forma kikenéséhezA tálaláshoz:porcukorA croissant-okat 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk.A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, cukorral és vaníliaporral.A formát vékonyan kivajazzuk, majd kirakjuk az alját a felkarikázott croissant-al.Kávéskanálnyi dzsemhalmokat teszünk rá, majd jöhet egy újabb réteg croissant. A tetejére is kanalazunk egy kevés dzsemet, majd rákanalazzuk a tojásos keveréket úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.20 percig pihentetjük, ezután 160°C-ra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában pihentetjük jó 30 percet, ezután szeletelhető.Porcukorral hintve tálaljuk.