Sós kapros-túrós pite

  • 2017.04.25.
  • 3

Megint egy sós pite. :D Ígérem, készülnek majd édesek is, de most valahogy megint sósra voltunk éhesek. Volt itthon túró is, ha pedig sós is és túrós is, akkor nem hiányozhat belőle a kapor sem. No meg némi jófajta húsos szalonna. :D Finom kis piték lettek, amiket reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára is elkészíthetünk. Persze egy kiránduláson is megállják a helyüket. ;)Hozzávalók:1 csomag leveles tészta (4x125 g-os)20 dkg túró2 ek. tejföl1 kk. étkezési keményítő 1 kk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)5 dkg húsos szalonnasó Továbbá: 1 tojássárgájaszezámmagA töltelékhez a túrót kikeverjük a tejföllel és étkezési keményítővel. Ízesítjük sóval, kaporral.
A szalonnát lepirítjuk, majd a zsírjáról leszedve a töltelékhez adjuk.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és megmintázzuk. (Egy lapból egy pite készül.)A pitékhez a teli tésztakört a pitekészítő aljába tesszük. Szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék negyedét. Ráhelyezünk egy rácsozott tésztakört, majd "megformázzuk".
A pitéket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)