Mogyorós csokoládéital

  • 2017.04.09.
  • 2


Egy finom forró -vagy épp hideg- csokoládéital bármikor jöhet. Pláne, ha egy kis (sok) mogyorókrém is lapul benne. ;) Reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is készíthetjük. Nem is kell hozzá más, csak egy kényelmes hely, ahol nyugodtan elkortyolhatjuk. :)Hozzávalók 2-4 személyre:3 dl tejszín3 dl tej3 ek. mogyorókrém2 ek. holland kakaópor2 ek. nádcukor vagy erythritol1 tk. étkezési keményítőTovábbá:tejszínhabholland kakaóporKis fazékban felmelegítjük a tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport, a cukrot és 2 dl tejet.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük.
Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 dl tejben, majd besűrítjük vele a csokoládéitalt.
Poharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük és meghintjük kakaóporral. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Tipp: Az italhoz házi mogyorókrémet is készíthetünk. :)A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)