Fokhagymás tojáskrém

  • 2017.04.20.
  • 9

Húsvét után, nálunk a megmaradt főtt tojásokból többnyire tojáskrém készül. :) Szeretem az ilyen krémeket, mert nagyon jól variálhatóak. Most fokhagymával ízesítettem, mert ilyet már rég csináltam. Pirítósra, szendvicsbe kerül, de akár salátadresszinget is készíthetünk belőle.
Hozzávalók 4 személyre:8 tojás (keményre főzve, tisztítva)2 ek. tejföl2 ek. majonéz2 ek. mustár3 gerezd fokhagyma2 ek. vajkis csokor petrezselyem sóborsszerecsendióA tálaláshoz:fekete olívabogyó frissen sült kenyérrúdEgy serpenyőben a vajon világos aranyszínűre dinszteljük a reszelt fokhagymát. A tűzről levéve langyosra hűtjük.
A tojásokat cikkekre vágjuk, tálba tesszük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymás vajat, tejfölt, majonézt, mustárt és a finomra vágott petrezselymet. (Utóbbiból keveset félreteszünk a tálaláshoz.)
Ízesítjük sóval, borssal, csipet szerecsendióval, majd kikeverjük a krémet. Hűtőben néhány órát pihentetjük.
Tálaláskor a kenyérrudakat felkarikázzuk, ráhalmozzuk a tojáskrémet; olívabogyóval és petrezselyemmel díszítjük.A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)