Túrós batyu blundel tésztából

  • 2017.03.03.
  • 8

Mi más is készülhetett volna a második adag blundel tésztából, mint túrós batyu. :) Nagyon szeretjük a túrós süteményeket, úgyhogy nem kellett sokáig gondolkodni, hogy mi legyen a hétvégi reggeli. :) Kívül ropogós, belül foszlós, puha tészta, sok-sok túróval. Ez utóbbi miatt a batyuk kissé szétnyíltak sütés közben. ...de milyen lett volna már, ha csak mutatóba kerül beléjük töltelék? :D Hozzávalók 12 db-hoz:1 adag blundel tészta30 dkg túró2 ek. tejföl1 citrom reszelt héja2 ek. cukor2-3 ek. víz A tetejére:2-3 ek. tej1 ek. porcukor A töltelékhez a túrót villával kissé összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel, cukorral és reszelt citromhéjjal. A tésztát lisztezett felületen 30x40 cm-es téglalap formára nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzeteket egyenként kissé megnyújtjuk -megtartva a formát-, majd közepükre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk.
A széleket lekenjük vízzel, majd a tészta sarkait -először két oldalról, majd alulról és felülről- középre hajtjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást.
A megformált batyukat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 30 percig kelesztjük.
200°C-ra előmelegített gőzös sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. A batyuk tetejét még forrón lekenjük cukros tejjel. Langyosra hűtjük. Tálaláskor porcukorral hintjük.