Kakaós csiga blundel tésztából

  • 2017.02.10.
  • 7

Mi más is készülhetett volna az első adag blundel tésztából, mint kakaós csiga. Amolyan igazi, békebeli. :) Olyan, amilyenre gyerekkoromból emlékszem. Mikor Anyuval elsétáltunk "A pékségbe" és míg sorban álltunk, néztük a pultba kirakott finomságokat. Volt ott túrós batyu, lekváros táska, kakaós-, fahéjas- és diós csiga, egérke és sajtos rúd, rétesek és persze zsemle és kifli, fényes, ropogós héjú kenyér... Azok az illatok! De szerettem! :)Hozzávalók 15 db-hoz:1 adag blundel tészta5 ek. olvasztott vaj8 dkg cukor3 ek. holland kakaóporA tésztát lisztezett felületen ~30x30 cm-es négyzet formára nyújtjuk.Megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük a cukor és kakaópor keverékével, majd megcsepegtetjük a maradék vajjal.A tésztát -nem túl szorosan- feltekerjük, majd a hengerből 2 cm-es szeleteket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A megformált csigákat 30 percig kelesztjük.210°C-ra előmelegített gőzös sütőben ~15 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük. Tálaláskor porcukorral hintjük.