Fűszeres csirkecsíkok kesudiós, mazsolás kuszkusszal

  • 2017.02.02.
  • 9

Az egyik jó módszer a szürke téli napok borús hangulatának elűzésére, ha egy jó kis könnyű étellel nyarat idézünk. Hiába no... sok mostanság a borongós nap. Ez az étel -leszámítva a pácolási időt- igen gyorsan elkészül és nem jár különösebb macerával. :) Ami kifejezetten jól jön, ha az embernek nincs ideje, vagy kedve -igen, néha ilyen is előferdül- órákig a konyhában szöszmötölni. Könnyű, fűszeres, a céklacsatnival pedig egész különleges fogás kerekedett belőle. Hozzávalók 4 személyre:A fűszeres csirkéhez:2 egész csirkemellfilé1 ek. édeskés curry1 tk. citromlé2 ek. olívaolajsóA kuszkuszhoz:3 dl kuszkusz5 dl forró víz1 ek. olívaolaj10 dkg mazsola10 dkg pirított, sózott kesudióA húst hosszú csíkokra vágjuk, műanyag tasakba tesszük. Ráöntjük a kikevert pácot és a tasakot lezárva a tartalmát alaposan összeforgatjuk. Hűtőben néhány órát pihentetjük.
A körethez a kuszkuszt fedeles jénai tálba mérjük. Hozzáadjuk az olívaolajat a megmosott mazsolát, majd forró vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, míg az összes folyadékot magába szívja.
A húst forró serpenyőben kezdetben fedő alatt néhány perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt a kesudiót a mazsolás kuszkuszhoz adjuk.
Az ételhez céklacsatnit, vagy friss salátát kínálunk.A receptet a Kifőztük januári számában is megtaláljátok. :)