Ázsiai halleves

  • 2017.02.16.
  • 0

Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert jó kis fűszeresek, színesek és egészen feldobják az ember hangulatát ilyen borongós időben. :) Ez a leves roppant egyszerű és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. :D

Hozzávalók 2 személyre:30 dkg halfilé (tőkehal, afrikai harcsa, vagy amit szeretünk)1 kis vöröshagyma 1/2 piros húsú paprika1 sárgarépa1 tk. kínai hétfűszer keverék1 ek. olaj só 6 dl kókusztej (2 dl kókusztejszín és 4 dl víz keverékéből)A tálaláshoz:3 szál újhagymavöröshere csíraFelhevített olajon néhány perc alatt lepirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, paprikát és a gyufaszálra vágott sárgarépát.
Lehintjük a fűszerkeverékkel, sózzuk, átkeverjük, majd felöntjük a kókusztejjel. Lassú tűzön félpuhára főzzük a zöldségeket.
A halat 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, majd további néhány perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor vöröshere csírával és karikákra vágott újhagymával díszítjük.Tipp: Ha valaki nincs kibékülve a hallal, de mégis hússal készítené el, akkor a csirkemell jó választás lehet. :) Ekkor viszont a húst már a zöldségekkel együtt lepirítjuk és együtt főzzük. Természetesen készíthetjük a levest csak zöldségekből is, ez esetben érdemes a mennyiségeket megduplázni.A receptet a Kifőztük februári számában is megtaláljátok. :)