Csirkemell hagymás burgonyabundában, szilvás-fetás zöld salátával

  • 2016.12.19.
  • 5


Egy ehhez hasonló fogást néhány éve láttam valamelyik főzős műsorban. Persze akkor csak a szemem meresztettem, nem írtam le a pontos receptet, így most a saját fejem után mentem. :) Akár egy ünnepi ebéden, vagy vacsorán is megállja a helyét. Külön köret nem is kell hozzá, csak egy jó kis saláta, esetleg befőtt, kompót, vagy valamilyen gyümölcsszósz. A salátába más gyümölcsöt is tehetünk, ha nincs szilva. Akár almát, narancsot, ananászt... :)Hozzávalók 4 személyre:1 csirkemellfilésóbors3 evőkanál olívaolajA tésztához:50 dkg főtt burgonya (kihűtve)15 dkg sima liszt1 evőkanál zsír5 dkg ropogós, sült hagymakocka (konyhakész)A salátához:4 nagy marék madársaláta8 szem szilva10 dkg feta sajt10 dkg pirított dió3 evőkanál méz2 evőkanál balzsamecetsó A húst 8 egyforma részre vágjuk. A szeleteket fűszerezzük sóval, borssal. Serpenyőben felhevített olívaolajon mindkét oldalukat átpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A serpenyőből kivéve langyosra hűtjük.
A burgonyát áttörjük és a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Lisztezett deszkán ~40x40 cm-es négyzet formára nyújtjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztarészeket kezünkkel akkorára formáljuk, hogy egy-egy hússzeletet bele tudjunk csomagolni. Ezután sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 185°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához a mézet csipet sóval és balzsamecettel kikeverjük. A szilvát kimagozzuk és a fetával együtt apró kockákra vágjuk. A madársalátát tálba tesszük, hozzáadjuk a diót, szilvát, feta sajtot. Meglocsoljuk az öntettel és óvatosan átforgatjuk. A bundás hús mellé kínáljuk.A receptet a Kifőztük decemberi számában is megtaláljátok. :)