Mézes fetával töltött rétesbatyu

  • 2016.07.28.
  • 4

Izgalmas fogás, ami lehet előétel, egy tartalmas leves után második fogás, desszert, vagy akár sajtfogásként is megállja a helyét az étkezés lezárásaként. A feta és a méz nagyon jó párost alkot. A kakukkfű kiemeli az ízeket, a ropogós tészta pedig nagyon klassz a krémes töltelékkel. :)Hozzávalók 6 db-hoz:A tésztához:25 dkg rétesliszt1 tojássárgája2 ek. olívaolajkb. 1,5 dl langyos víz1 tk. ecet (10%-os)A töltelékhez:25 dkg feta sajt3 tk. méz3 kis ág kakukkfű2 ek. olívaolajTovábbá:3 kis ág kakukkfű mézpirított szezámmagA tésztához a vízben feloldjuk a sót, hozzáadjuk az ecetet. A lisztet tálba mérjük.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, olívaolajat és apránként annyi vizet, amennyivel puha, ruganyos tésztát dagasztunk. 6 egyforma cipóvá formázzuk és olajjal lekenve, fólia alatt ~20 percet pihentetjük.
A töltelékhez a fetát kikeverjük mézzel, olívaolajjal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
A tésztacipókat kézzel, egyenként ~10x40 cm-es téglalappá húzzuk. A tésztát megszórjuk kakukkfűvel, egyik végébe egy kanálnyi tölteléket teszünk, majd háromszög formára felhajtogatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk a batyukat, tetejüket lekenjük kevés olajjal, majd 200°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor mézet csorgatunk a tetejére és szezámmaggal hintjük.
A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)