Kókuszos diópiskóta

  • 2016.05.17.
  • 2

Roppant egyszerű, nagyon könnyű, glutén, cukor és tejmentes süti. :) Nem sűrűn készítek ilyesmit, de kell a változatosság. ;) Nem is gondoltam volna, de ez a piskóta igen klasszra sikeredett és nagyon gyorsan elfogyott. :D Hozzávalók egy 10x32x4 cm-es őzgerinc formához:A piskótához:4 tojás3 ek. nyírfacukor3 ek. kókuszliszt10 dkg finomra őrölt dió3 ek. folyékony kókuszzsír1 citrom reszelt héjanéhány csepp citromlé csipet sóA tetejére:2 marék mirelit erdei gyümölcs1 ek. nyírfacukorkókuszforgácsA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét néhány csepp citromlével kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a citromhéjat, kókuszlisztet, kókuszzsírt, diót és a csipet sót. Néhány kanálnyi tojáshabbal fellazítjuk a diós keveréket, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk.
A formát kikenjük kókuszzsírral, kihintjük kókuszliszttel és beleöntjük a tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben ~25 perc alatt készre sütjük a piskótát. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük.
A gyümölcsöt a nyírfacukorral átforraljuk. Tálalás előtt a piskóta tetejét gyümölccsel és kókuszforgáccsal díszítjük.Tipp: Természetesen friss gyümölccsel is nagyon finom, ez esetben a gyümölcsöt ne forraljuk, csak halmozzuk a sütemény tetejére. Ízlés szerint