Karácsonyi smoothie

  • 2015.12.21.
  • 9

Már olyan sokszor láttam ehhez hasonló ünnepi itókát, hogy muszáj volt nekem is kipróbálnom. ...egyrészt, hogy sikerül-e, másrészt, hogy milyen is lehet egy efféle ünnepi smoothie. :) Kissé furának tűnhet benne a spenót, de a kivi mellett ez volt az egyetlen "zöld" itthon és mivel többé-kevésbé semleges, klasszul felvette a fűszerek és a méz ízét. A vaníliás erdei gyümölcsökkel együtt pedig igazán jó kis karácsonyi kortyolni való lett belőle. :)
Hozzávalók 2 személyre:A zöld réteghez:8 dkg fagyasztott spenót (natúr)3 db kivi hámozva kockákra vágva 2 dl almalé1 kk. chiamag2 ek. méz1/3 kk. őrölt fahéj1/3 kk. őrölt gyömbérA piros réteghez:20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs2 dl almalé1 ek. kókuszcukor1 kk. chiamag1 kk. vaníliakivonat Továbbá:
kevés kókuszreszelék a díszítéshezElőször a zöld rész hozzávalóit tesszük turmixgépbe és 2-3 perc alatt simára turmixoljuk. Poharakba töltjük, néhány percet állni hagyjuk. A gépet közben megtisztítjuk.A piros rész hozzávalóit szintén simára turmixoljuk, majd óvatosan a zöld rétegre töltjük. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.Az ital elkészítéséhez a Nutribullet turmixgépet a delimano.hu biztosította.