Csirkemájas szendvics

  • 2015.09.25.
  • 3

Igen, tudom... Megint csirkemáj. :D De ha egyszer annyira szeretjük. Nem beszélve arról, hogy igen olcsó és gyorsan elkészíthető. ...és a legfontosabb, hogy a végtelenségig variálható, így most szendvics készült belőle. Ha még laktatóbbra szeretnénk, a máj alá pirítsunk némi húsos szalonnát és tegyünk a szendvicsbe egy jó adag reszelt sajtot. :D Ha bevadítok, a félbe vágott zsemléket kicsit meg is pirítom és fokhagymával áthúzom. Ezt a mutatványt azonban csak békés hétvégéken adom elő. ;)Hozzávalók 6 személyre:60 dkg csirkemáj1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 evőkanál mangalicazsírsóborsmajoránnaAz összeállításhoz: 6 db zsemle4 evőkanál majonéz1 marék friss tárkony finomra vágvarukkolaA finomra vágott vöröshagymát felhevített zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és a megtisztított, kockákra vágott csirkemájat. Fűszerezzük, átforgatjuk, majd közepes lángon fedő alatt készre pároljuk.
A majonézben elkeverjük a tárkonyt.
A zsemléket félbe vágjuk és megkenjük a tárkonyos majonézzel. Az alsó felükre rukkolát teszünk, majd ráhalmozzuk a májat. Befedjük a zsemlék másik felével és azonnal tálaljuk. Friss zöldségeket és kovászos- vagy csemegeuborkát kínálunk mellé.
A receptet a Kifőztük szeptemberi számában is megtaláljátok. :)