Gombás tojás

  • 2015.08.21.
  • 9

Az egyik legjobb dolog a gombás tojásban, hogy pillanatok alatt klassz, tartalmas reggelit varázsolhatunk az asztalra. :) Persze nem csak reggelire készülhet; ebédre, akár második fogásként, esetleg bátrabbak bevállalhatják vacsorára is. ;) Rengetegszer készítettem már. Ez egy alap variáció, de bátran piríthatunk alá szalonnát, vagy tehetünk bele bármit, amit csak szeretnénk. Hozzávalók személyenként:2 tojás2 nagy csiperke1 ek. finomra vágott vöröshagyma 3 dkg reszelt sajt + egy kevés a tálaláshoz1 kis csokor metélőhagymasóbors1 ek. vajA gombát megtisztítjuk, vékonyra szeljük. A metélőhagymát finomra vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, lepirítjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, majd ráöntjük a felvert tojásokat. Addig sütjük, míg a tojás megszilárdul.
Meghintjük sajttal, metélőhagymával, majd négybe hajtjuk a lepényt. Átfordítjuk, néhány pillanatig melegítjük, majd sajttal meghintve, forrón tálaljuk. Friss kenyeret és salátát kínálunk mellé.A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent. :)