Mandulás granola joghurttal és erdei gyümölcs lekvárral

  • 2015.05.11.
  • 3

Zabpehely új formában. A zabkása, mint olyan, igen sokféleképpen variálható, a granoláról azt hiszem ugyanez elmondható. Ilyen formában a zabpehely egy szuper alapanyag. :) Granolát még nem sokszor készítettem -ráadásul ez a variáció tényleg végtelenül egyszerű-, de nagyon megkedveltem, úgyhogy már van is néhány ötletem. ;)Hozzávalók 6 személyre:A mandulás granolához:30 dkg zabpehely10 dkg mandula7 dkg méz5 evőkanál olvasztott kókuszzsírAz összeállításhoz:18 evőkanál erdei gyümölcs lekvár (Panni)6 kis pohár natúr joghurt (125g-os)25 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)A granolához egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, durvára vágott mandulát a mézzel és kókuszzsírral.
Sütőpapírral fedett nagy tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. 10 perc sütés után néhányszor átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.
Ha kész, sütőpapírral együtt óvatosan lehúzzuk a tepsiről, kihűtjük.
A poharak aljába erdei gyümölcs lekvárt kanalazunk, erre rétegezzük a joghurtot. A tetejükön elosztjuk a mandulás granolát, majd erdei gyümölccsel díszítjük. Azonnal tálaljuk.Tipp: Ha nem használjuk fel egyszerre az összes granolát, akkor azt jól záródó
üvegben ~2 hétig tárolhatjuk.A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)