Zöldséges rizs csirkemájjal - Csemetekonyha

  • 2015.02.19.
  • 8

Egy újabb rizses étel, ezúttal zöldségekkel és csirkemájjal. Bizony! :D Csemete szereti a csirkemájat. Úgy örültem neki, mert hát lássuk be, azért a máj igen megosztó étel tud lenni. Nem csodálkoztam volna, ha első kóstolásra nem tetszik, de erről szó sem volt. A máj és a zöldség már igazi "felnőtt" levesben főtt, méghozzá májgombóclevesben. :) De nyugodtan főzhetünk csirkehúslevesbe is egy kis májat és némi plusz zöldséget a csemetéknek. Persze a fűszerezéssel azért illik csínján bánni. ;)Elkészítés:Egy kis bögre rizst (~1,5 dl) alaposan átmosunk. Egy kis fazékban vizet forralunk, amit gondolatnyi sóval ízesítettünk. A rizst a forrásban lévő vízbe szórjuk, majd addig főzzük, míg krémes állagú lesz és a rizsszemek majdnem teljesen szétfőnek. Főzés közben a vizet pótoljuk, ha szükséges.Egy adagot kiveszünk, a többit kihűtjük, majd lefagyasztjuk későbbi felhasználásig. Esetleg néhány adagot a hűtőben is tárolhatunk, jól záródó dobozokban egy-két napig.A rizst langyosra hűtjük, majd sárgarépával, paszternákkal és csirkemájjal tálaljuk. Az egészet annyira pépesítjük, amennyire a Csöpp igényli. Lehet elég, csak villával áttörni, de lehet turmixolni is. Ez utóbbi esetben lehet, hogy szükséges némi plusz folyadék -forralt, langyosra hűtött víz- hozzáadása.