Gyömbéres csirkeleves tésztával

  • 2015.01.16.
  • 3

Egyszerű, gyors, keleti ízvilág. Könnyű, mégis laktató leves pillanatok alatt. Ez kell nekem! :D Ebben a levesben sokkal inkább annak egyszerűsége fogott meg és nem a tészta, amivel készül. :D Pedig az eredeti recept egy tésztás receptkönyvből származik, amit még sok-sok évvel ezelőtt egy nagyon kedves pécsi barát- és kolléganőtől kaptam. :)
A leves a gyömbértől és szecsuáni borstól kellemesen pikáns és melengető, a zöldségektől friss, ropogós. Egy tálkával ebédre és újult erővel folytathatjuk a napot. :DHozzávalók 4 személyre:1 egész csirkemellfilé2 szál sárgarépa2 szál zsenge póréhagyma4 db nagyobb csiperke3 ek. sötét szójaszósz2 gerezd fokhagyma3 cm-es darab friss gyömbér1/3 kávéskanál őrölt szecsuáni bors1,5 l forró víz10 dkg széles metéltsóA tálaláshoz:vékony csíkokra vágott zöld húsú paprika, póréhagyma, kínai kelA szójaszószt és forró vizet lábasba öntjük. Beletesszük a karikákra vágott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és gyömbért.
Ízesítjük szecsuáni borssal és beletesszük a csirkemellcsíkokat. Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük néhány percig.
Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, a szintén vékony csíkokra vágott póréhagymát és a tésztát. Közepes lángon készre főzzük a levest. Ha kell, sóval ízesítjük.
Tálaláskor a tetejére friss zöldségeket halmozunk.A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is. :) Alapötlet innen: BBC GoodFood magazin - 101 TÉSZTAÉTEL című kiadványa