Fokhagymás csirkemell chilis tésztával

  • 2014.12.03.
  • 7

Elérkezett a december és ezzel együtt a karácsonyi készülődés időszaka. Sütifőpróbák, ajándékkészítés és ajándékvadászat időszaka. Mostanra úgy néz ki, hogy az időjárás is úgy döntött, téliesre fordul. Ilyenkor igencsak jól jönnek az olyan melengető, mégis gyors vacsorák, mint ez. :) Míg a tészta megfő, a hús is elkészül. Szeretjük az ilyen egyszerű, könnyű ételeket. ...és azért egy kis nyarat is sikerült vele becsempészni a konyhába. ;)Hozzávalók 2 személyre:1 egész csirkemell filé15 dkg csavart kagyló (Molnár tészta) 2 gerezd fokhagyma2 ek. olívaolaj3 ek. házi édes chilidzsem
vagy 4-5 ek. édes chiliszósz2 ek. sűrített paradicsomsóborsA tálaláshoz kevés chilidzsem és vékony karikára vágott zsenge póréhagyma.A csirkemellet ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a félbe vágott fokhagymát. Ha kezd illatozni, kivesszük, majd a fokhagymás olajban -kezdetben fedő alatt- aranybarnára sütjük a csirkemellet.Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk. Míg a hús sül, kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
A hús visszamaradt szaftjához tesszük a chilidzsemet, sűrített paradicsomot, szükség szerint 1-2 evőkanálnyi vizet és felforraljuk. Rátesszük a tésztát, alaposan átforgatjuk a szószban, majd tányérokra halmozzuk.
A tészta tetejére fektetjük a fokhagymás húst. Kevés chilidzsemet kanalazunk rá és megszórjuk hagymakarikákkal.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is. :)