Vaníliakrémes piskótás desszert

  • 2014.01.03.
  • 8

...akár lehetne a neve hamis tiramisu is, de ez már annyira hamis, hogy nagyon. :D Párom anyukája szokott készíteni tiramisut, amit nagyon szeretünk. Jól be is szoktunk belőle falatozni. ...többször is. Meg kell mondanom, én nem szeretem az olyan ételeket, amiben nyers tojás van. Nem mintha bármi bajom lett volna ilyesmitől, de inkább nem kísérletezek. Ez az egyetlen ilyen étel, amit jóízűen megeszek. Azt hiszem, ha a tojáson múlik nálunk nem nagyon fog igazi tiramisu készülni... épp ezért próbáltam valami hasonlót összehozni. :) Tényleg "csak" hasonló lett, de nekünk nagyon ízlik. Rettentő egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. ...csak a várakozás... na az már más kérdés. ;)
Hozzávalók 6-8 személyre:25 dkg babapiskóta1,5 dl fekete kávé1 tk. rumaromakevés cukor 1 l tej2 csomag főzős vanília ízű pudingpor6 ek. cukor 25 dkg natúr krémsajtholland kakaóporA pudingot leírásnak megfelelően elkészítjük. Langyosra hűtjük. A tetejére fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön be. Ha langyos, hozzáadjuk a sajtkrémet és az egészet robotgéppel homogénre keverjük.A kávét tálkába öntjük, ízesítjük rumaromával és kevés cukorral. A babapiskóta felét megforgatjuk a kávéban és szépen, egymás mellé, egy tálba sorakoztatjuk őket. A kávés piskótára jön a vaníliás krém fele. Elegyengetjük, majd jöhet a következő réteg kávés piskóta, végül a krém másik fele.A desszert tetején a krémet szépen elsimítjuk, majd kakaóport szitálunk rá és betesszük a hűtőbe 6-8 órára, hogy a piskóta kellőképp megpuhuljon, a krém kicsit megszilárduljon és összeérjenek az ízek.