Sós muffin

  • 2013.11.18.
  • 4

Elég ritkán sütök muffint. Úgy értem nincs heti szinten ilyen süti az asztalon, mégis néha, ha előkerül a forma, van, hogy egymás után két-három nap is készül. :) Főleg, ha vendégek is jönnek, vagy mi megyünk vendégségbe. Így volt ez ma reggel is... Szépen ott ült a muffin-sütő a pulton, várta, hogy eltegyem a helyére. De hiába várt... :D Eszembe jutott, hogy miért is ne lehetne reggelire sós muffint sütni. Kenyér úgy sincs itthon, valamit meg enni kell. Most nem voltam zabkásás hangulatban, így a maradékok is "elpárologtak" a hűtőből, nekünk meg lett egy kiadós reggeli sok friss zöldséggel. :)Hozzávalók 12 db muffinhoz:25 dkg sima liszt3 ek. búzakorpa1 csomag sütőpor1 tojás2,75 dl tej1 dl olajsó 8 dkg füstölt császárszalonnafél szem piros húsú paprika 5 dkg sajt1 kis fej lilahagymaoregánóbors A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.Egy serpenyőben lepirítjuk az apró kockákra vágott császárszalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lilahagymát, paprikát és azt is szépen lepirítjuk; ha kész, hűlni hagyjuk. A sajtot szintén apró kockákra vágjuk.A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd hozzáadjuk a pirított hagymás-paprikás szalonnát, a sajtot, fűszerezzük oregánóval, borssal és átkeverjük.A muffin-sütő mélyedéseibe papírformákat teszünk és belekanalazzuk a tésztát.Előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.Friss zöldségekkel és jó bögre forró teával finom reggeli. De vihetjük uzsonnára, vagy kiránduláshoz is. :)