Mézes-fahéjas zabkása

  • 2013.11.20.
  • 1

Egy roppant egyszerű étel, de ez az egyik kedvenc reggelim vagy vacsorám. :) Bármilyen friss gyümölccsel, esetleg befőttel, vagy dzsemmel is nagyon finom. Óriási előnye, hogy előkészülettel együtt nagyjából 5 perc alatt kész van, szóval igazán nem kell rá sokat várni. ;)Hozzávalók 1 személyre:2,5 dl tej6 dkg zabpehely (apró szemű)1 csipet só1 tk. vaj1 ek. mézfahéjA tetejére:4 ek. görög joghurt1 ek. méz 3-4 ek. magozott meggybefőtt0,5 dl "meggylé" (a magozott meggyről)1 tk. étkezési keményítőfahéjEgy kis fazékban felforrósítjuk a tejet. Beletesszük a vajat, mézet, csipet sót, majd beleszórjuk a zabpelyhet és az egészet néhány perc alatt sűrűre főzzük.Miközben a zabkása készül, egy kis lábasba tesszük a meggyet, ráöntjük a lé felét, felforrósítjuk. A maradék meggylében elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a meggyszószt.A zabkását tálba szedjük, közepét kicsit ellapítjuk. Rákanalazzuk a görög joghurtot, majd a tetejére halmozzuk a meggyszószt. Megcsorgatjuk mézzel, meghintjük egy csipet fahéjjal és már esszük is. :)