Burgonyás egytál serpenyőben

  • 2013.11.30.
  • 6

Ez egy amolyan "lássuk, mi van a kamrában" jellegű eledel. :) Néhány éve készítettük először ezt a turbó "hagymás krumplit". Pontosabban nem is én voltam az "elkövető", mert Párom kijelentette, hogy ő főz vacsorát; valamit, abból, amit épp otthon van. És ez a valami igen csak jól sikerült. :D Olyannyira, hogy azóta rendszeresen asztalra kerül. Az eredeti recept nem sokat változott; picivel több szalonna és egy kis virsli is került még bele. Mi most joghurtos jégsalátával ettük, de csemegeuborkával is nagyon finom. :)Hozzávalók 2 személyre:40 dkg burgonya1 kis fej lilahagyma1 kis fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 piros húsú paprika10 dkg császárszalonna1 pár frankfurti virslisóborsÚjhagyma és petrezselyem a díszítéshez.Egy nagy tapadásmentes serpenyőben -estemben wok-ban- elkezdjük lepirítani a kockákra vágott császárszalonnát. Mikor már kicsit kisült a zsírja, rátesszük a vékonyra szelt paprikát, vörös- és lilahagymát.Mikor a hagyma üvegesedni kezd, rátesszük az apró -1,5 cm-es- kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rázva-dobva átforgatjuk, majd ~3 percig fedő alatt pároljuk.A fedőt levesszük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a sütés vége felé a reszelt fokhagymát, majd folyamatosan rázogatva -nem keverjük, hogy ha lehet ne törjön- aranybarnára pirítjuk a burgonyát.Vékonyra szelt újhagymával és friss petrezselyemmel díszítjük.