Rántott csirkemáj csőben sütve

  • 2013.08.13.
  • 1

Sokszor készítettem már rántott csirkemájat. Mert hogy, hogy nem, ezt is szeretjük. :D Régebben persze hagyományosan, olajban sütve készült, azonban egy-két alattomos, fröcsögő példány után egy darabig valahogy nem volt kedvem újra nekiállni. Muszáj volt valamit kitalálni, hogy együnk is rántott májat, de ne kelljen utána az égési sérüléseimet és a konyhafal foltjait ápolnom. :D Ez a variáció nálunk remekül bevált. A máj puha, krémes és sütés közben egyáltalán nem fröcsög. :)
Hozzávalók 2 személyre:50 dkg csirkemáj2 tojás2 ek. olívaolajkukoricalisztzsemlemorzsasóborsA májat megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, papírtörlőn leszárítjuk. Ha szép nagyok, ketté vágjuk őket.A sütőt előmelegítjük 185°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.A tojásokat felütjük és elhabarjuk az olívaolajjal.A májat sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk. Először kukoricalisztbe forgatjuk, majd az olívaolajos tojásba, végül zsemlemorzsába.A bepanírozott májat tepsibe tesszük, pici olívaolajjal megcsorgatjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben -a máj nagyságától függően- ~15-18 perc alatt készre sütjük.