Parasztreggeli a sütőből

  • 2013.08.20.
  • 3

Nagyon szeretem a parasztreggelit. :) Apu sokszor készít ilyet reggelire, vagy akár vacsorára is, ha marad egy kis héjában sült-, vagy főtt krumpli. Én is sokszor így használom fel a megmaradt krumplit, mert nagyon klassz, laktató ételt lehet belőle "varázsolni". Igaz, Ő serpenyőben süti, de én kíváncsi voltam, milyen lesz, ha sütőben készül. :)Ez a mostani igazi "ünnepi" reggeli, több szempontból is. :) Nekünk különösen, mert Apu és Öcsi is István. Igaz, Apu Karácsonykor tartja a névnapját, de azért mindkettőjüknek jár mindig egy-egy nagy puszi! ...és persze némi süti, csoki és hasonlók. :D Boldog névnapot Nektek! ♥Hozzávalók 2 személyre:25 dkg héjában sült burgonya (lehet főtt is:))5 dkg sajt7 dkg kolbász5 dkg füstölt húsos szalonna 1 fej vöröshagymafél kápia paprika4 tojás6 szem koktélparadicsomsóborsÚjhagyma a díszítéshez. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A burgonyát ~2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk, a sajtot és a szalonnát apró kockákra vágjuk.Egy serpenyőben átpirítjuk a szalonnát -míg egy kicsit kiengedi a zsírját-, majd rátesszük a hagymát és együtt pirítjuk tovább őket. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a burgonyát és 1-2 perc alatt átmelegítjük. Levesszük a tűzről és félre tesszük.Két egyszemélyes sütőtálat (12x12x4 cm-es) gondolatnyi szalonnazsírral -csenünk egy kicsit a burgonya alól- kikenünk, majd elosztjuk bennük a hagymás-szalonnás burgonyát és a paprikát.A tojásokat elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tálakba öntjük. Rátesszük a sajtot és a kolbászt, majd félbe vágott koktélparadicsomokat.Előmelegített sütőben ~25 perc alatt készre sütjük. Karikára vágott újhagymával díszítjük és friss kenyérrel tálaljuk.