Fűszeres brokkolifánk

  • 2013.08.23.
  • 8

Elég ritkán van itthon brokkoli, ami annak köszönhető, hogy csak én eszem. Micsoda meglepetés... :D Remélem jövőre már a konyhakertben is lesz, úgyhogy többször asztalra kerülhet. :) Most mirelit brokkolit használtam. Igazság szerint, először bundásan akartam kisütni, de a zacskót kibontva láttam, hogy milyen kis apró rózsákra van darabolva, azt pedig bebundázni egy örökkévalóságig tartott volna. Így kedvenc minipalacsinta receptemet kicsit megvariálva készültek ezek a brokkolifánkok.Hozzávalók 20 db fánkhoz:45 dkg brokkoli (lehet friss, vagy mirelit)4 szál vékony újhagyma1 kis csokor petrezselyem 25 dkg liszt 2,5 dl tej1 tojás1 kk. sütőporsóborsszerecsendióA brokkolit lobogó, enyhén sós vízben néhány perc alatt előfőzzük; vigyázva, hogy ne puhuljon meg túlságosan. Akkor jó, ha még roppan egy picit.Az újhagymát, petrezselymet megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a hagymát, petrezselymet, végül óvatosan beleforgatjuk a brokkolirózsákat.Egy lábasban, vagy wok-ban olajat hevítünk és két kanál segítségével kis "fánkokat" szaggatunk a tésztából. Aranybarnára sütjük -ne legyen túl forró az olaj, mert akkor belül nyers marad a tészta-, papírtörlőre szedjük és forrón tálaljuk.