Zöldségleves

  • 2013.06.18.
  • 4

Szépen cseperednek a zöldségek a konyhakertben. A sárgarépa már kisujjnyi és a borsóról is lehet "bogarászni". :D Igaz, a kertnek ez a része is még javában alakítás alatt van, de azért lett egy-egy sor sárgarépa, petrezselyem, hagyma, borsó. Viccből eltettem néhány kissé viseletes krumplit is. Ezek alatt nem tudom van-e már valami, mert nem akartam megbolygatni őket, de levelük lett rendesen. :) Tegnap délután leszedtem az első komoly borsótermést, szedtem fel néhány szál sárgarépát, és gyűjtöttem egy csokor petrezselymet. Ahogy befelé slattyogtam a konyhába, beugrott, hogy milyen rég csináltam már zöldséglevest... Épp itt volt az ideje. Ebben a nagy melegben olyan jól esik egy kis sós, amivel pótoljuk a folyadékot is. :) Persze azért nem tűzforrón ettük. :D
Hozzávalók 2 személyre:8-10 szál kisujjnyi, zsenge sárgarépa3 marék zsenge zöldborsó4-5 kisebb szem újburgonya1 kis fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem2 ek. olívaolajsóborscérnametélt A burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk. A sárgarépát és petrezselymet alaposan megmossuk.
A burgonyát ~2 cm-es kockákra vágjuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát felkarikázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.Egy lábasban olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a zöldségeket és kevergetve ~5 percig pirítjuk/dinszteljük.Sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent. ~10 perc főzés után hozzáadjuk a petrezselyem egy részét, a cérnametéltet -ha kell pótoljuk a vizet- és ~5 perc alatt -ez persze függ a tésztától- készre főzzük a levest. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.