Káposztás tészta

  • 2013.06.02.
  • 3

Gyerekkori kedvencem a káposztás cvekedli! Nagyon szeretem, de viszonylag ritkán készítek, mert a rajongásommal itthon egyedül vagyok. :D Bezzeg, ha egyszer ráveszem magam, jó nagy adag káposztát pirítok és szépen kis adagokban bandukol a mélyhűtőbe, hogy később csak tésztát kelljen gyúrni hozzá. Nagyon szép "új" káposztákat vettem a zöldségesnél. Egyik feléből káposztasaláta, a másikból pedig egy jó adag káposztás tészta készült. ...csak nekem... :DHozzávalók 4 személyre:40 dkg durum lisztből házi tészta vagy 4 főre elegendő száraz kocka tészta80 dkg káposzta3 ek. zsír3 ek. cukorsó borsA tésztát az itt leírtaknak alapján összeállítjuk.Míg a tészta pihen, a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd lesózzuk, átkeverjük és ~20 percig pihentetjük.Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és megpirítjuk benne a cukrot.
Mikor a cukor már szépen karamellizálódott, rátesszük a levétől kinyomkodott káposztát és folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Őrölt borssal fűszerezzük.A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ~2x2 cm-es "kockákra" vágjuk és enyhén sós vízben ~3 perc alatt készre főzzük.A kifőtt tésztát leszűrjük, majd a káposztára tesszük. Az egészt jól átforgatjuk és forrón tálaljuk.