Fűszeres tejfölben sült csirkemáj

  • 2013.06.09.
  • 0

Igen, újabb csirkemájas étel. De hát mit lehet tenni, ha ennyire szeretjük. :) Olyan sok elkészítési módja van -szerencsére-, hogy mindig találunk, vagy kitalálunk hozzá egy új receptet, amit muszáj kipróbálni. Ezt az ételt, már sokszor elkészítettem és ma ez volt az ebéd. Krumplipürével, vagy párolt rizzsel is nagyon finom. Bár előfordul, hogy csak frissen sült gyökérkenyeret eszünk mellé -ahogy ma is-, amit klasszul lehet mártogatni a fűszeres szaftba... :DHozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj 3 közepes fej vöröshagyma3-4 nagy gerezd fokhagyma2 db fehér húsú paprikafél marék friss bazsalikomegy kis rozmaringágmajoránnaőrölt bors6-8 nagy ek. tejföl4 ek. mustár4 ek. olívaolaj A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd a paprikával együtt vékonyra szeljük. A fokhagymát felkarikázzuk.A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk. Szárított fűszereket is használhatunk.Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.A tálat letakarjuk alufóliával -vagy a fedelével, ha van neki-, majd betesszük a sütőbe 180°C-ra.Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).