Almás padlizsános bruschetta kéksajttal

  • 2013.06.13.
  • 2

Zsuzskánál olvastam egy klassz játékról, melynek témája:
"Minden étel lehet tapas!"

Nagyon megörültem neki, mert imádjuk az ilyen típusú ételeket. Az a jó benne, hogy szinte bármiből varázsolhatunk apró falatkákat, miniszendvicseket. Lehet hideg, vagy meleg, sós, édes, húsos, sajtos, zöldséges... ezerféle variáció létezik. :) Én most az egyik kedvencünket készítettem el a játékra. Ha van kedvetek játszani, készítsetek Ti is tapas-t. :) A játék részleteiért látogassatok el Zsuzskához.Hozzávalók 2 személyre:8 szelet gyökérkenyér1 kisebb padlizsán1 savanykás alma10 dkg kéksajt20 dkg sajt (edami)olívaolajfokhagymaKevés olívaolaj, só, bors a padlizsán sütéséhez.A padlizsánt vékonyan felszeleteljük. Lesózzuk, majd ~10 percet állni hagyjuk.Az almát megmossuk, félbe vágjuk, kivesszük a magházát, majd vékonyan felszeleteljük. A padlizsánkarikákról leitatjuk a felesleges nedvességet, meghintjük kevés borssal, majd megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal és forró serpenyőben megpirítjuk.A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a kenyérszeleteket és ~3 perc alatt előpirítjuk őket a sütőben.Ezután a kenyérszeleteket bedörzsölünk fokhagymával, megcsepegtetjük olívaolajjal,
rámorzsoljuk a kéksajtot, majd elrendezzük rajtuk a padlizsán- és almaszeleteket. A tetejükre halmozzuk a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben grill fokozaton készre sütjük őket.