Zsenge zöldborsófőzelék

  • 2013.05.29.
  • 7

Igaz, hogy nálunk még csak virágzik a borsó, így a "szüretre" és a saját borsóból készült ételekre még várni kell picit, de párom szüleitől kaptunk egy szedésnyit az első termésből, így idén először zsenge borsóból készült a főzelék. :) Úgy örültem neki! Egész más íze van a friss borsóból készült ételeknek. Olyan igazi, tavasz íze... :DHozzávalók 2 személyre:40-45 dkg zsenge zöldborsó3 ek. olívaolaj2-3 ek. liszt1 csokor petrezselyem sópici cukor (elhagyható, ha jó édes a borsó :))vízA borsót átöblítjük, konyharuhán leszárítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a borsót és kevergetve 2-3 percig dinszteljük. Sózzuk, ráöntünk ~0,5 dl vizet és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk.Mikor a borsó megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, pici cukrot -ha kell-, átkeverjük, majd ráhintjük a lisztet és kicsit átpirítjuk.Felöntjük egy kevés vízzel -inkább fokozatosan adagoljuk addig, míg elérjük a kívánt sűrűséget-, csomómentesre keverjük és ~5 perc alatt készre főzzük.Persze házi, vagy bolti fagyasztott borsóból is készülhet, mert abból is finom! :D