Karácsonyi kalács

  • 2013.12.01.
  • 7

Hozzávalók:1 kg liszt2 cs. porélesztő10 dkg cukor2 cs. vaníliás cukorcsipet só4 db egész tojás500ml-600ml tejszín10ml sütő rum













A tésztát nagyon könnyű elkészíteni.A tejszín kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük.A tejszínt langyosra melegítjük, majd a tálba öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.A tésztát majd 12 részre osztjuk, gombócokat formálunk, és a kivajazott 12db papír panettoneformába
tesszük. Letakarjuk konyharuhával és megkelesztjük.Megkenjük langyos vajjal a kalács tetejét, majd rátesszük a tészta díszeket, egy felvert tojássalismét megkenjük a tésztákat. Előmelegitet sütőben 170 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Címkék

Karácsony