Málnás keksztorta, őszibarackkal

  • 2020.01.20.
  • 5

Hozzávalók :
- háztartási keksz- 1 doboz őszibarackbefőtt vagy friss gyümölcs előzőleg megpárolva- 1 doboz ( 850 g ) 20%-os tejföl- 20 dkg málna- 1 lime- porcukor, ízlés szerintElkészítés :
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelek fóliával. A barackokat lecsöpögtetem, majd vékony szeletekre vágom.A málnát a lime reszelt héjával és kifacsart levével felteszem a tűzre párolódni. Mikor már levet eresztett és kissé " összeesett ", botmixerrel pürésítem. Szitán vagy szűrőn átpasszírozom. Hagyom langyosra hűlni, majd kikeverem a tejföllel. Megkóstolom, és ha nagyon savanykás, pici cukrot adok hozzá, hogy pikáns legyen.A torta alját kirakosgatom keksszel. megöntözöm málnás tejföllel, majd barackot fektetek a tetejére. Ezt a mozdulatsort ismétlem, amíg elfogynak az alapanyagok. Fontos, hogy tejföllel fejezzük bea rétegezést !Hűtőben hagyom összeérni az ízeket, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !