Meggyes-grillázsos diómuffin

  • 2019.12.17.
  • 0

Hozzávalók :
a tésztához-20 dkg liszt- fél csomag sütőpor- 13 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 tojás- 2 dl tej- 15 dkg puha vaj-10 dkg darált dió- 0,3 dl brandy- magozott meggy szemeka tetejére- házi meggylekvár- pici konyak vagy brandy ( opcionális )- a grillázshoz- cukor- dióElkészítés :
A grillázshoz cukrot karamellizálok egy serpenyőbe, majd megforgatom benne a diót. Sütőpapírral
bélelt tálcára öntöm, majd félreteszem kihűlni. A kihűlt grillázs aprítóban vagy mozsárba durvára töröm.Előmelegítem a sütőt.A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd papírkapszlikkal kirakott muffin formába kanalazva, és egy szép meggyet a közepébe rejtve, 180 fokon megsütöm.A kihűlt muffin tetejét megkenem a brandy-s lekvárral, majd belenyomom az aprított grillázsba.Jó étvágyat !