Málnahabos piskótatekercs

  • 2019.07.31.
  • 3

Hozzávalók :
a piskótához- 4 tojás- 8 dkg cukor- 10 dkg liszt- 2 ek. olaja krémhez- 15 dkg málna- 2,5 dl cukrászhab ( Meggle ) vagy u.e. tejszín habfixálóval- 1 lime- porcukorElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálban a cukorral habosra verem a tojásokat, majd hozzáadom az olajat és beleszitálom a lisztet. Spatulával óvatosan kikeverem. majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom a tésztát, amit 8-12 perc alatt aranybarnára sütök. Még melegen feltekerem, és hagyom kihűlni.A krémhez felverem a habot, amibe belereszelem a lime héját. 5 dkg málnát félrerakok, a többit a lime levével és ízlés szerinti porcukorral felfőzöm, majd ha kihűlt, összekeverem a felvert habbal.A piskótát megkenem a habbal, megszórom a félretett málnaszemekkel, majd feltekerem.Hűtőben 1-2 órát pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !