Paradicsomos húsgombóc, kolbásszal és orzo tésztával

  • 2019.06.29.
  • 2

Hozzávalók:a húsgombóchoz- 1 kg darált hús ( nekem fele-fele marha és sertés )- 1 nagy fej hagyma, finomra vágva- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva- 10 dkg reszelt sajt ( parmezán )- 1 tojás- só, bors- 1-1 tk. szárított bazsalikom és oregánó- kb. 2-3 ek. zsemlemorzsaa raguhoz- 10-15 dkg kolbász- 2 fej hagyma- 3 gerezd fokhagyma- 5 dl paradicsompüré- 2-3 paradicsom kis kockákra vágva- olaj- só, bors- 1-1 kk. szárított rozmaring ( finomra vágva ) és kakukkfű- 1 ek. vörösborecet- 2-3 ek. cukor, ízlés szerinttálaláshoz- 1 zacskó orzo tésztaElkészítés :
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom, 30 percig a hűtőben pihentetem, majd dió nagyságú gombócokat formázok a masszából.Egy nagy lábosba kevés olajon megpirítom a hagymát a fokhagymával, rádobom a felszeletelt kolbász, hogy kiengedje a zsírját, majd a gombócokat óvatosan a lábosba gurítgatom. Hogy a hús ne essen szét, a lábost rázogatva mozgatom a gombócokat, hogy minden oldala megpiruljon. Ezután tányérra szedem, amíg elkészül a szósz.A húsi pörcös hagymaalapra öntöm a passata-t és a paradicsomot. Sózom, borsozom, ízlés szerint fűszerezem. Mikor felforrt, és rotyog, beledobom a húsgombócokat és készre főzöm.A húsgombócot főtt orzo tésztával tálalom.Megjegyzés : Caprese salátát adhatunk mellé.Jó étvágyat !