Mandulás-barackos csiga

  • 2019.06.27.
  • 9

Hozzávalók :
a tésztához- 60 dkg liszt- 4 dkg friss élesztő- 3 dl langyos tej-2 csomag vaníliás cukor-4 ek. cukor- 5 dkg puha vaj- 3 tojássárga- 1 csipet sóa töltelékhez- 2-4 ek. ( házi ) sárgabaracklekvár- 2 őszibarack vagy nektarin- szeletelt mandulaa lekenéshez- 1 tojás elhabarvaElkészítés :
A tésztához a tejben 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát gyúrok. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztem.Előmelegítem a sütőt.A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtom. Megkenem a baracklekvárral, megszórom egy marék mandulával, majd kirakosgatom a vékony szeletekre vágott gyümölccsel. Feltekerem a tésztát, majd ujjnyi vastag szeletekre vágom, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatok. Megkenem a tetejét tojással, majd hagyom 20-30 percet pihenni.
Megszórom mandulával a csigák tetejét, és 180 fokon aranybarnára sütöm.Jó étvágyat !