Csicseriborsós bulgursaláta

  • 2019.06.24.
  • 0

Hozzávalók :
- 50 dkg bulgur- 1 tk. foghagymapor- 1 fej hagyma- 40-50 dkg főtt csicseriborsó ( konzerv )- 25 dkg fetasajt- só, bors- 1-2 csomag petrezselyem, ízlés szerint- menta, ízlés szerint- 3 gerezd fokhagyma- 2 kicsi vagy 1 nagy citrom- 25 dkg koktélparadicsomElkészítés :
Egy lábosba felforralok 8 dl vizet. Sózom, borsozom, ízesítem a fokhagymaporral, majd beleszórom a bulgurt. Fedővel lefedve hagyom, hogy felszívja az összes nedvességet.Egy tálba szórom a kész, langyosra hűlt bulgurt. Ráreszelem a citromhéjat, ízlés szerint facsarok rá citromlevet. Alaposan kikeverem. Hozzáadom a lecsöpögtetett csicseriborsót, az elnegyedelt paradicsomokat, a félfőre vágott hagymát és a felkockázott sajtot. Megszórom finomra aprított fokhagymával, petrezselyemmel és mentával. Óvatosan összeforgatom az egészet.Jó étvágyat !