Epres ( hamis ) sajttorta

  • 2019.05.17.
  • 3

Hozzávalók :
26 cm-es tortáhoza kekszalaphoz- 20 dkg darált keksz- 10 dkg olvasztott vaj- 1 csomag bourbon vaníliás cukora töltelékhez- 20-20 dkg tejföl ( 20 % ) és joghurt- 2 dl tej- 2 tojás- 10 dkg cukor- 15 dkg liszt-
csipet só- 1 citrom lereszelt héja- 15-20 dkg eperElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A kekszet a vajjal kikeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába simítom, egyengetem.Egy tálba mérem a nedves hozzávalókat. Alaposan elkeverem, majd az elegyhez adom a többi hozzávalót. A krémet a kekszalapra öntöm, megszórom a felezett-negyedelt eperrel, majd 180 fokon 45-55 perc alatt készre sütöm. Tűpróba !Ha kihűlt, hűtőben hagyom pihenni egy éjszakát !! Másnap szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !