Sütés nélküli epertorta

  • 2019.04.16.
  • 3

Hozzávalók :
26 cm-es tortaformához- 10-15 dkg kerek piskótatallér ( ha keményebb fajtájú, 2 ek. szörpöt - mentás-citromosat használtam - 4-5 ek. vízzel kikeverek és ebbe áztatom 1 másodpercig a tallérokat )a krémhez- 200 g eperpüré ( kb. 45-50 dkg epret kevés cukorral és reszelt citromhéjjal felfőzöm, - saját levében párolom - majd szitán átpasszírozom, ebből mérem a 20 dkg-ot )- 1 doboz ( 400 g ) epres joghurt ( Jogobellát használtam )- 20 dkg tejszínhab, 1 csomag vaníliás cukorral felverve- 2 ek. porcukor, ízlés szerint- 10-15 g zselatin- 0,3 dl hideg víza tetejére- kb. 100-150 g eperpüré- 1 tk. zselatinElkészítés :
A tortaformát kibélelem sütőpapírral, majd kirakosgatom a piskótakorongokkal. Félrerakom.A zselatint beáztatom a vízbe. Pár perc után egy kevés eperpürével felmelegítem ( nem forralom !!! )A krémhez a tejszínhabot óvatosan egyneműsítem a joghurttal, a zselével és az eperpürével. Ha szükséges, az eper minőségétől függően egy kevés porcukorral utána ízesítek.Beleöntöm a formába, majd a fagyasztóba teszem 20-30 percre, hogy megdermedjen.A maradék pürét felmelegítem a zselatinnal, majd rácsorgatom a tortára.Díszítem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !