Epres-kókuszos rizskoch

  • 2019.04.11.
  • 5

Hozzávalók :
1 bögre = 2,5 dl- 5 bögre tej- 2 bögre rizs- 2 bögre víz- 15 dkg cukor- 5 tojás- 5 dkg vaj- 3 csomag vaníliás cukor- 10 dkg kókuszreszelék- 15-20 dkg eper- 1 citrom ( vagy lime )Elkészítés :
A rizst a vízzel felöntöm, majd közepes lángon, gyakran átkevergetve megvárom, hogy majdnem beszívja az összes folyadékot. Ezután hozzáadom a tejet, a citromhéjat, a kókuszt és a vaníliás cukrot. Fedővel lefedve puhára párolom, de figyelek, hogy le ne kapjon az alja. Fedő nélkül, néha átkevergetve hagyom hűlni.Előmelegítem a sütőt. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral.A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukorral és a vajjal kihabosítom, majd a rizshez adom. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, majd a tepsibe simítom a massza felét. Kirakosgatom a szeletelt eperrel, majd betakarom a maradék rizzsel.170-180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.Jó étvágyat !