Szilvalekváros-gesztenyekrémes piskótatekercs

  • 2019.01.27.
  • 5

Hozzávalók :
a piskótához- 4 tojás- 6 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor- 10 dkg liszt- 2 ek. olaja töltelékhez- házi, szabolcsi szilvalekvár ( kenhető fajta )- rum- 25 dkg gesztenyepüré- kb. 1 dl tejszín- porcukorElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba ütöm, majd robotgéppel elkezdem kihabosítani, felverni a tojásokat. Fokozatosan adom hozzá a cukrokat. Ha már levegősen krémes állaga van, hozzáadom az olajat is, végül az átszitált
lisztet. Óvatosan kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom a masszát.Kb. 8-12 perc alatt aranybarnára sütöm. Még melegen feltekerem, és úgy hagyom langyosra hűlni.0,5 dl tejszínt kemény habbá verek 1 ek.-nyi porcukorral. A maradék tejszínnel kikeverem a gesztenyét, majd hozzákanalazom a habot. Egy kevés rum is mehet bele.A piskótát először megkenem a lekvárral, majd rásimítom a gesztenyemasszát.1-2 órára a hűtőben pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !