Brownie kocka, fehér csokis mousse-szal és étcsokis ganache-sal
- 2018.10.31.
- 0
Hozzávalók:a brownie-hoz- 150 g vaj- 165 g nádcukor- 80 g. kakaópor- 65 g. liszt- 3 db tojás- fél vaníliarúd magjai vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 ek. rumaroma vagy 2 ek. rum- 1 marék étcsokis pasztillaa mousse-hoz- 15 dkg fehér csoki- 3 dl tejszín- 1 csomag vaníliás cukora ganache-hoz- 15 dkg étcsoki- 1 dl tejszínElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, beleszóróm a csokit, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 175-180 fokon készre sütöm, majd hagyom hűlni.A mousse-hoz a csokit vízgőzön felmelegítem 1 dl tejszínnel, majd a maradék 2 dl, a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel óvatosan összekeverem. A brownie-ra simítom, és hűtőben pihentetem 2-3 órát.Tálalás előtt a brownie tetejét bevonom a vízgőzön felolvasztott tejszínes csokival, majd díszítem.Kockára vágva kínálom.Jó étvágyat !
A szerzőről
Konyhamalacka disznóságai