" Álnok torta " , avagy a " kétszínű " finomság :)

  • 2018.09.29.
  • 7

Hozzávalók :
a fehér piskótákhoz- 2x 3 közepes vagy 2 nagy tojás- 2x 5 dkg cukor- 2x 1 csomag vaníliás cukor- 2x 8 dkg liszt- 2x 2 ek. olaja barna piskótához- 3 közepes vagy 2 nagy tojás- 5 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 6,5 dkg liszt- 1,5 dkg kakaópor- 2 ek. olaja krémhez- 1 liter tej- 2 tojássárga- 2 csomag vaníliás pudingpor- 1 rúd vanília kikapart magjai vagy 2 csomag bourbon vaníliás cukor- 10-12 dkg cukorbevonáshoz- 25 dkg mascapone- 2 dl tejszín- porcukor, ízlés szerintdíszítéshez- csokis golyókElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A két fehér és az egy barna piskótát az alábbiak szerint elkészítem ; a tojásokat elkezdem kihabosítani, majd fokozatosan hozzászórom a cukrokat. Ha levegős lett, hozzácsurgatom az olajat is, és pár másodpercig habosítom tovább. Ezután spatulával óvatosan beleforgatom az átszitált lisztet / kakaóporos lisztet. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütöm, majd hagyom hűlni a lapokat.A krémhez egy lábosban felforralom a 8 dl tejet a cukorral, a vaníliamagokkal és a kikapart rúddal. A maradék 2 dl tejben csomómentesre keverem a pudingporokat a tojássárgájákkal, majd a vaníliarudat eltávolítva,
besűrítem a pudinggal a forró tejet.
A tortaformát kibélelem, majd belerakom az egyik fehér piskótát. Megkenem a krém felével, majd erre rakom a barna piskótát. Rá kerül a krém másik fele, majd a másik fehér piskóta.Befedem sütőpapírral vagy fóliával és kb. 2 órát hűtőben pihentetem.A bevonáshoz a mascarpone-t 1-2 ek. porcukorral kicsit kikeverem, majd hozzáadva a tejszínt kézi mixerrel habosra kikeverem. Bevonom vele a tortát, majd 1 órát hűtöm. Tálaláskor megszórom a tetejét csokis gyöngyökkel.Jó étvágyat !